Bootcamp Obstacle Course Race (OCR)

Spartan Race

BOOTCAMP OCR

De Bootcamp OCR trainingen zijn bedoeld als voorbereiding op een obstacle run, ook wel Obstacle Course Race (OCR) genoemd. Denk hierbij aan evenementen als Strong Viking Run, Mud Masters en Spartan. Je kunt voor een door jou gekozen wedstrijd trainen, maar ook zonder dat is dit een geweldige manier om fit te worden en te blijven!

Kracht, techniek en uithoudingsvermogen

Wij trainen kracht, techniek en uithoudingsvermogen zodat je fit en voorbereid aan de start verschijnt. Met kleine groepen van maximaal 15 deelnemers onder begeleiding van een trainer en een assistent is het goed mogelijk iedereen op persoonlijk niveau te begeleiden. Je kunt vanaf 14 jaar* aan deze trainingen meedoen. Wel bekijken we zeker voor de jongeren bij aanvang extra goed wat verstandig is.
(*14 t/m 17 jaar onder begeleiding van een volwassene!)

Cyclus Bootcamp OCR

Het trainingsprogramma bestaat uit een cyclus van vier. Iedere week behandelen we een ander aandachtsgebied van de obstacle course. We gaan aan de slag met:

  1. Klimtechnieken (touw, net, muur, wand etc.)
  2. Parcour lopen (Parkour, spring- en landingstechnieken, interval, etc.)
  3. Core & Balance (grond- en bewegingsvormen, kracht, balans, etc.)
  4. Conditie (looptechnieken, verschillende ondergronden, duurloop, interval etc.) 

Trainen doen we zowel binnen als buiten; weer of geen weer. Je wordt voorbereid op alles dat je bij een OCR tegenkomt, dus ook een nat pak. We zorgen ervoor dat je er klaar voor bent.

Family run

Wil je met je gezin aan een Family Run meedoen, laat het ons weten. Bij voldoende belangstelling richten we namelijk ook een aparte Family training in, die geschikt is voor kinderen van 6 t/m 14 jaar.

Eigen groep

Wil je met een eigen groep of team meedoen aan een obstacle course en daar samen voor trainen, dan kan dat. Het is mogelijk hier aparte afspraken over te maken voor wat betreft tijd en plaats, dus neem contact op.

Meer weten?

Wil je weten hoe het eraan toe gaat in een training Bootcamp OCR? Stuur een bericht via de contactpagina en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.