Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/fast02/domains/fastforwardsports.nl/public_html/wp-content/plugins/backupbuddy/pluginbuddy/_pluginbuddy.php on line 470

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/fast02/domains/fastforwardsports.nl/public_html/wp-content/plugins/backupbuddy/pluginbuddy/_pluginbuddy.php on line 471

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/fast02/domains/fastforwardsports.nl/public_html/wp-content/plugins/backupbuddy/pluginbuddy/_pluginbuddy.php on line 1255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/fast02/domains/fastforwardsports.nl/public_html/wp-content/plugins/backupbuddy/pluginbuddy/_pluginbuddy.php on line 1257

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/fast02/domains/fastforwardsports.nl/public_html/wp-content/plugins/backupbuddy/pluginbuddy/_pluginbuddy.php on line 1258
Freerunning & Parkour | Fast Forward Sports Woerden

Freerunning & Parkour

Free running & Parkour

FREERUNNING EN PARKOUR

Freerunning en parkour zijn acrobatische ‘loopsporten’ waarbij je op een vloeiende manier zoveel mogelijk hindernissen probeert te nemen. Door middel van vaults, jumps en tricks wordt er bijvoorbeeld over muurtjes en hekken gesprongen, tegen gebouwen opgelopen en op daken geklommen. Tijdens de trainingen leer je technieken om sprongen en trucs goed uit te voeren. Vanaf 5 jaar kun je met ons meedoen; dan train spelenderwijs de kracht en coördinatie die je als basis nodig hebt.

Freerunning vs. Parkour

De termen freerunning en parkour worden vaak door elkaar gebruikt. Le Parkour is de oorspronkelijke naam van de sport en ging het vooral om zo snel en soepel mogelijk van a naar b te komen. Bij Freerunning wordt meer aandacht besteed aan de vorm en de trucjes, zoals salto’s enzo.
Vandaag de dag is er geen verschil meer. Parkour kent inmiddels twee vormen: Speed en Freestyle. Bij Parkour Speed ligt de focus op het zo mogelijk vooruitkomen. Bij Parkour Freestyle gaat het, net als bij freerunning, erom wie de mooiste runs kan maken met de meest bijzondere tricks. 

Freerunnen is niet gevaarlijk

Freerunnen ziet er vaak spectaculair uit. Dat is natuurlijk ook een deel van de aantrekkingskracht van de sport. Op YouTube vind je video’s met de gekste stunts. Daar zie je dat het natuurlijk ook wel eens misgaat. Daardoor wordt al snel gedacht dat freerunnen gevaarlijk is. Dat is echter niet het geval.

Het draait bij freerunnen juist om de controle, kracht en (zelf)beheersing. Hoe meer je daarvan hebt, hoe verder je je grenzen kunt verleggen. Dat geeft het gevoel van vrijheid dat zo bij deze sport hoort. Daarom werken we in de trainingen hard aan conditie, kracht, coördinatie en lenigheid. Dat is nodig om de sport – zowel binnen als buiten – veilig te kunnen beoefenen.

Lessen bij de Fast Forward Sports Academy

De lessen worden voor het overgrote deel binnen gegeven. Aan de Pottenbakkersweg 1 in Woerden hebben we na vijf jaar lesgeven eindelijk een eigen indoorlocatie kunnen openen. Helemaal veilig en met alles dat een freerunner zich maar kan wensen. Een gecontroleerde omgeving met allerlei uitdaging. De losse elementen kunnen steeds weer anders worden opgesteld, waardoor we kunnen blijven variëren.

Als het weer het toelaat, kunnen de grote deuren open en zelfs op ons eigen buitenterrein onze opstellingen gebouwd worden. Af en toe trainen we buiten met elkaar. Op die manier worden de freerunners begeleid in het daar toepassen van de aangeleerde vaardigheden. Ze leren bijvoorbeeld inschatten welke sprongen ze kunnen maken en welke beter nog even niet buiten, of een rek wel hoog genoeg is om die salto vanaf te kunnen maken, enzovoorts.

Wil je weten hoe het eraan toe gaat in een training freerunning en parkour? Kom kennismaken! De eerste les is altijd gratis, dus je hebt niets te verliezen. Vul het contactformulier in en meld je aan voor een kennismakingsles.