Bootcamp Obstacle Course Race (OCR)

Spartan Race

Spartan Kids

BOOTCAMP OBSTACLE COURSE TRAINING

Heb je een Obstacle Course in de agenda staan en wil je je goed voorbereiden? Dan is de Bootcamp obstacle course training perfect voor jou! Ze zijn specifiek bedoeld als voorbereiding op een obstacle run, ook wel Obstacle Course Race of OCR genoemd. Denk hierbij aan evenementen met een parcours vol uitdagende hindernissen als Strong Viking Run, Mud Masters en Spartan. Je kunt specifiek voor een door jou gekozen wedstrijd trainen, maar ook zonder dat is dit een geweldige manier om fit te worden en te blijven!

KLEINE GROEPEN

We werken met kleine groepen van maximaal 15 deelnemers. Met de begeleiding van een trainer en een assistent is het goed mogelijk iedereen de persoonlijke begeleiding te geven die we voor ogen hebben. Vanaf 14 jaar* kun je aan deze trainingen meedoen. Natuurlijk bekijken we zeker voor de jongeren bij aanvang extra goed wat verstandig is.
(*14 t/m 17 jaar onder begeleiding van een volwassene!)

Wil je weten hoe het eraan toe gaat in een training Bootcamp OCR? Meld je aan voor een kennismakingsles via het contactformulier en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Wanneer we trainen, lees je in het rooster.

WE ZORGEN DAT JE ER KLAAR VOOR BENT

Het trainingsprogramma heeft vier pijlers. Iedere keer komt een ander aandachtsgebied van de obstacle course aan bod. We gaan aan de slag met:

  1. Klimtechnieken (touw, net, muur, wand etc.)
  2. Parcour lopen (Parkour, spring- en landingstechnieken, interval, etc.)
  3. Core & Balance (grond- en bewegingsvormen, kracht, balans, etc.)
  4. Conditie (looptechnieken, verschillende ondergronden, duurloop, interval etc.) 

Je wordt voorbereid op alles dat je bij een OCR tegenkomt. Obstakels hebben we natuurlijk genoeg. Daarnaast is een deel van onze trainingslocatie specifiek ingericht voor deze training met monkey bars, tractorbanden etc. Maar er zijn ook buitentrainingen; inclusief nat pak en weer of geen weer. We zorgen ervoor dat je er klaar voor bent.

TRAINEN MET EEN EIGEN GROEP

Wil je trainen met een eigen groep? Dat kan. Het is mogelijk aparte afspraken te maken voor wat betreft tijd en plaats, dus neem contact op

Misschien wil je wel met je gezin aan een Family Run meedoen. Laat het ons dan weten. Bij voldoende belangstelling kan er specifiek voor Family runs een aparte Family training ingericht worden. Deze is geschikt voor kinderen van 6 t/m 14 jaar en gericht op samenwerking tussen de gezinsleden.

GECERTIFICEERD

Goed om te weten: de certificaten voor het geven van trainingen voor Spartan en Spartan Kids, Strong Viking en Mud Masters zijn gehaald.