Bootcamp

PFF_242x168

BOOTCAMP – PARKOUR & FUNCTIONAL FITNESS

Deze bootcamptrainingen zijn geschikt voor iedereen vanaf 17 jaar die wil werken aan kracht en uithoudingsvermogen. We trainen in kleine groepen van maximaal 15 deelnemers. Omdat we met een trainer en een assistent trainer zijn is het heel goed mogelijk iedereen op meer persoonlijk niveau te begeleiden. Deze trainingen zijn heel geschikt als voorbereiding op een obstacle course als bijvoorbeeld de Viking Run of Mud Masters.

Iedere week zijn er twee trainingen: op maandag en op donderdag. Allebei de trainingen zijn we vooral indoor bezig. Soms gaan we naar buiten, óók als het regent. Op maandag trainen we Parkour & Functional Fitness. Op donderdag trainen we Core & Balance en Functional Fitness. Aan jou of je één of beide trainingen meedoet natuurlijk!

Tijdens het Parkour deel van de training wordt er een zogenoemde ‘obstacle run’ gedaan. De bedoeling hierbij is zo snel mogelijk van A naar B te komen, waarbij je gebruik maakt van de obstakels die je tegenkomt. Ook wordt er gewerkt aan technieken die je helpen deze obstakels te ‘overwinnen’. Daarbij kun je denken aan sprong- en looptechnieken.

In het Functional Fitness deel van de training wordt gewerkt aan het versterken van de bekende spiergroepen die ook in de sportschool aan bod komen. Bij veel van de oefeningen wordt primair gebruik gemaakt van het eigen lichaamsgewicht. Dit wisselen we af met cardiooefeningen om te werken aan het uithoudingsvermogen en oefeningen om te werken aan balans. Om het soms iets zwaarder te maken gebruik we ook materialen zoals kettlebells, battle ropes en sandbags etc.

Wil je weten hoe het eraan toe gaat in een training Bootcamp Parkour en Functional Fitness? Kom dan kennismaken op een locatie bij jou in de buurt. De eerste les is gratis, dus je hebt niets te verliezen.